Delen op facebook
Taal
Toggle Nav
Extra garantie op machines
14 dagen bedenktijd
Online discount prijzen
Sluiten
  • Menu
  • Setting

Waar moet u op letten bij het kopen van een machine?

In onze naaimachine webshop vindt u talloze naaimachines. Wilt u weten welke het beste bij u past? Lees eerst de 10 belangrijkste tips zodat u geen spijt krijgt van uw aankoop.

Quilten is een echte passie. Miljoenen enthousiaste quiltsters over de hele wereld leveren continue het bewijs. Maar hoe kan het dat quilten met de ene naaimachine veel leuker is dan met de andere? Voor het antwoord op deze vraag geeft naaimachinespecialist Naaimachinediscount-erens enkele tips waar u op kunt letten om de voor u meest geschikte naaimachine te kunnen kiezen.

1. Officieel gecertificeerde dealer

Bij de aanschaf van een naaimachine in het algemeen, is het belangrijk dat u erop let of de winkel waar u naartoe gaat een gecertificeerde dealer is. Als dealer van de bekende merken naaimachines moeten wij voldoen aan allerlei strenge eisen waardoor u de zekerheid hebt van een goede dealer. 

Wij zijn gecertificeerd dealer van :

ANKER, BABYLOCK, BERNINA, BERNETTE,  ELNA, HUSQVARNA, JUKI, PFAFF, SINGER, TEXI, TONY

Bekijk al onze naaimachines hier.

2. Kies een winkel met een eigen werkplaats

Als u een naaimachine aanschaft, is het belangrijk dat u terug kunt vallen op de leverancier. U moet een extra aanvullende instructie op de machine kunnen krijgen, zodat u optimaal rendement en plezier uit uw nieuwe aanwinst haalt. De winkel moet de beschikking hebben over een eigen werkplaats, liefst Sterna gecertificeerd. 

3. Neem een betrouwbaar merk

Bij de keuze van het merk naaimachine, is het van belang dat u kijkt naar de betrouwbaarheid van het merk: de naam zegt veel. Als een merk een bekende naam is, hebben ze dat waarschijnlijk verdient in het verleden. Daarnaast heeft ieder merk z’n eigen kwaliteit. Dus laat u goed voorlichten: neem zelf wat stofjes mee en ga beslist ook even zelf met de machine naaien, zodat u zelf ondervind hoe deze naait en aanvoeld.

4. Overweeg een naaimachine met dubbel transport (DFT)

Voor het quilten met de naaimachine zijn verschillende zaken van belang. De stof moet niet gaan schuiven. Vooral niet als er gebruik gemaakt wordt van wattine als tussenlaag. Daarom is een naaimachine met een DFT- systeem / dubbel transport zeker een aanrader. Dit systeem zorgt ervoor dat stoflagen zeker niet gaan schuiven ten opzichte van elkaar.

5. Let op de antieke quiltsteken

Er zijn naaimachines die speciale antieke quiltsteken hebben, zodat uw quilt een mooi “handgemaakt” uiterlijk krijgt. Vindt u deze quiltsteken belangrijk, vraag er dan naar in de winkel.

6. Zorg voor voldoende doorsteekkracht

De kracht van de naaimachine is van belang, omdat ook bij lage snelheden een optimale doorsteekkracht bereikt moet worden. Daarom is het goed erop te letten of een machine een elektronische motorbesturing heeft. Hierdoor blijft de doorsteekkracht op alle snelheden sterk (dus ook bij extreem langzaam naaien op zeer dikke materialen).

7. Kies een naaimachine met een extra groot werkoppervlakte “tussen de naald en de machine in”

De grootte van de werkruimte is van belang als men met grote quilts bezig is om deze te kunnen oprollen tussen de machine in.

8. Overweeg een naaldstop

U zou ervoor kunnen kiezen een machine te nemen met een naaldstop. Bij dit soort machines is het mogelijk de naald te programmeren, zodat hij altijd in de stof eindigt of juist boven de stof stopt. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om alles te programmeren; zelfs het optrekken van het naaivoetje gaat vanzelf of automatisch afknippen van de draad. Of u zou een machine kunnen kiezen met een kniehevel om de naaivoet omhoog te trekken, zodat u altijd uw handen aan het naaiwerk kunt houden.

9. Kijk naar de beschikbare accessoires

Het spreekt haast vanzelf dat u erop let of er voor de door uw aan te schaffen machine genoeg accessoires leverbaar zijn waar u uw hobby goed mee kunt uitoefenen. Zoals voetjes, quilttafels etc. Bij veel merken kunt u kosteloos een folder krijgen waar alle beschikbare accessoires in staan. Of complete assortiments dozen voor een lage prijs waar alle voetjes erin zitten.

10. Maak een wensenlijstje

Natuurlijk kost een goede naaimachine geld, maar maak voordat u op “naaimachine jacht” gaat een lijst met zaken waaraan uw naaimachine moet voldoen. Dan is het voor de adviseur in de winkel veel gemakkelijker om u goed te adviseren en voor u is het gemakkelijker om te zorgen dat u niet met een veel te uitgebreide, dus voor u te dure, machine naar huis gaat. Of gewoon voor uzelf al een limiet stellen qua bedrag wat u wilt uitgeven…

 

10 tips bij aanschaf van een machine bij Naaimachinediscount-Erens.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

10 tips bij aanschaf van een machine . Ontdek hoge kwaliteit 10 tips bij aanschaf van een machine tegen de goedkoopste prijs.

Naaimachine, lockmachine, borduurmachines kopen? 10 tips

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Goedkope en van goede kwaliteit 10 tips bij aanschaf van een machine bestelt u bij naaimachinediscount erens. Vandaag besteld is morgen in huis. Naaimachinediscount erens beschikt over een groot assortiment met producten van hoge kwaliteit.